Intensiteit 2006 door Kim Corbet

Kunst als therapie

Kim beschouwt kunst als therapie om jezelf te leren kennen en te laten zien wie je bent. Kunst vertelt vaak meer dan woorden kunnen uitdrukken. Beeldhouwen in marmer is de kunstvorm waarin ze zich heden het meest uit. Zonder vooropgezet plan een techniek die ‘taille directe’ heet vindt ze door het weghakken van steen de ruimte die de vorm tot beeld maakt. Het beeldhouwen vereist durven doen, keuzes maken, vertrouwen, geduldig zijn en volharding en dan volgt het beeld als vanzelf. Deze vaardigheden zijn ook in haar werk om het kind te helpen leren dermate te eten dat het zich ontwikkelt en groeit nodig.

Haar abstracte werk toont haar liefde voor kinderen en verbeeldt het gevoel van veilig zijn (Geborgenheid), kunnen zijn wie je wilt zijn (Vrijheid) en innerlijke kracht (Intensiteit).

Eten is ook een manier om je uit te drukken. Eten zegt iets over je smaak en je leefstijl over hoeveel rekening je houd met dieren en het milieu. ‘Je bent wat je eet’.

Een kind dat van het eten op het bord een kunstwerkje maakt is ook een vorm van eetkunst. Eten aan een kind geven kan ook kunst en vliegwerk zijn. Echter een afbeelding van eten op een schilderij is geen eetkunst maar kunsteten.

De handelsnaam Eetkunst voor haar onderneming werd met deze gedachten als vanzelf gevormd.