Eetweg

Veranderen van eten hangt samen met verschillende richtingen. De diëtist is de deskundige die het gebied van eetproblemen kent en richting geeft. Ze heeft zicht in het tumult en kijkt ook naar waar je vandaan komt. De twijfel is niet alleen naar links of rechts maar kiezen van de juiste weg uit de vele wegen.

Het leven loopt lijnrecht en maakt niet rechtsomkeer. Mogelijk zijn er gedachten over of je nog wel verder wil gaan. Het is niet de wens om te stoppen maar de wens om te doen ophouden van het eetprobleem. Je kan er niet omheen, onderdoor of overheen. De enige weg is het samen doorlopen. Hoop en moed zijn nodig om een weg door de moeilijkheden uit te zetten. Je staat nooit alleen. We doen het alleen veel beter samen. Je kan het dragen en het is te doorstaan als er enkele mensen zijn die een eindje op deze weg meegaan.

Jouw weg ligt open. Leg je lat niet te hoog zodat je er wel overheen kan. Struikelen en weer opstaan zonder diep te vallen. Beklimmen van bergen. Op de voet volgen stap voor stap vind je de juiste weg. Waar een wil is, is een eetweg.

Om een betere richting te kiezen is het nodig om inzicht te krijgen in jouw interne twijfel ten opzichte van verandering van eten.

Veranderen van etenNiet veranderen van eten
Nadelen


Nadelen


Voordelen


Voordelen


Ontwikkelingskracht

Naast voordelen en nadelen is het ook van belang om te weten hoeveel vertrouwen je hebt om de weg te doorlopen. Welk cijfer geef je dan jezelf?

12345678910

Hoe komt het dat je jezelf dit cijfer geeft? Indien een laag cijfer. Wat heb je nodig om jouw cijfer te doen verbeteren?